Tom a moře 2019

Kalábrie a její Jónské moře, klidné i bouřlivé, teplé a příjemné se týden věnovalo nám a hlavně Tomáškovi. Mohl se potápět, nechat se nadnášet a užít si vlnky menší i velké.

Museli jsme zvládnout dalekou cestu autem, Tom se stále bojí vstoupit do letadla, ale dokázali jsme to skvěle. Obě cesty rozvrženy do dvou dní byl skvělý nápad, odpočinky v půli cest s večeří, sprchou, lůžkem a snídani byly příjemné nejen pro řidiče, ale i všechny spolucestující včetně Toma. Vždy vybíráme bezbariér, jak to jde, někdy sice na nás čeká překvapení, ale tentokrát jsme zvládli vše bez větší námahy.

I týdenní pobyt v apartmánech přímo u moře byl bezbariérový, pláž od brány komplexu 20 m. Mírné převýšení u cesty zvládnuto s oporou, dobudovat okliku by zde šlo bez problémů. Přístup do moře s kamínky byl kompenzováno jeho průhledností a možností se zkoušet potápět i pro Toma.

Jižní Itálie je cenově na tom levněji než sever či střed, není zde sice tolik služeb, ale např. v naší lokalitě byl téměř klid a pohoda. Hotelová pláž jen pro nás, okolo nikdo nikde. I moře krásné a volné, žádný ostrov, žádná loď, žádné čluny….klid.

Ano, příznivé ceny, klidná oblast, teplé moře, možnost si vařit nebo dojet do restaurace, skvělé lokální potraviny, aquapark v dosahu, veselá italština, minimum schodů, zajímavá příroda… příjemné vzpomínky v nás zůstanou na celý život…..

Aquapark Kalábrie – Tom jede uprostřed dolů…