Ve čtvrtek 20. června jsme v Bratislavě poprvé otestovali speciálně vyvíjený vozíček pro lidi omezené pohybem, který mohou využít i děti. Je jednoduchý na ovládání, zvládá díky jen dvěma kolům i horší terén a přináší příjemný pocit větší samostatnosti. Tomík zvládl svou první krátkou jízdu výborně, tento vozík putuje chlapečkovi do Anglie, využili jsme možnost jej otestovat před jeho odesláním, protože v ČR zatím nikde není. Je velmi drahý a vyrábí se na míru. Nám se moc líbil, rozhodujeme se, zda do toho jít, jednak bude potřeba sehnat další prostředky, ale také si postižení Tomíka vyžaduje další úpravy, takže je to běh na dlouhou trať. Určitě nás ale těší, že něco takového je.

Prozatím máme k dispozici klasický vozík, který nám zapůjčil Červený kříž Mělník. Vozík všeobecně ulehčuje Tomíkovi při delších vzdálenostech, má pak více síly na cvičení, hraní, pohyb tam, kde si zastaví. Aby jsme jej mohli vrátit, řešíme nyní vlastní vozík podobného typu, který by nám uhradila pojišťovna.

A proč ještě mít tak drahý vozík na bázi segwaye? Aby díky volnosti na něm měl Tom vždy úsměv na rtech. Strašně se chce vyrovnat ostatním, tohle je jedna z pomůcek, která mu může život zkrásnět, a to nejen v dětství…